Meistä

Mavericks

Mavericks on uudenlainen konsepti, jota on rakennettu yhteistyössä Talentedin kanssa. Toiminnan keskiössä on yksinkertainen, läpinäkyvä ja tasapuolinen liiketoimintamalli joka tulee ravistelemaan kotimaista IT-konsultointialaa.

Softafirmoilla menee lujaa, mutta näkyykö se sinun arjessasi?

Markkinoilla on suuri pula lahjakkaista koodareista ja tuntihinnat ovat nousussa. Monet firmat hankkivat nyt itselleen upeita toimistoja ja täyttävät ne mitä ihmeellisimmillä pomppulinnoilla ja eksoottisilla kasveilla. Erityisesti kokeneemman devaajan elämään tämä ei ole vaikuttanut kovinkaan paljon.

Kiire on lisääntynyt, mutta edelleen duunia paiskitaan niska limassa asiakkaan luona. Mikäli aikaa jää yli, se menee uusien työkavereiden rekrytointihaastatteluihin, myynnin auttamiseen tai “maailman parhaan työpaikan ja työkulttuurin rakentamiseen”. Myyjät ja ”resursoijat” tyrkyttävät uusia projekteja ja asiakkaita, ja arjen sankarina sinä joudut lunastamaan näitä muiden antamia lupauksia. Tekijöille tarjotaan näennäinen mahdollisuus valita omat keikkansa tai olla valitsematta mitään, mutta samaan aikaan kaikkialla tuijotetaan laskutusasteita ja paastaan siitä, kuinka kaikkien velvollisuus on pitää ne korkealla.

Palkkataso kiinnostaa ohjelmistokehittäjiä

Suomessa on viimeisen parin vuoden aikana ollut todella paljon keskustelua ohjelmistokehittäjien palkoista. On kaikenlaisia hurjia lukuja ja käsityksiä eri palkkiomalleista, ja julkinen keskustelu ruokki näitä käsityksiä. Ohjelmistokehittäjät kyselivät meiltä mistä löytäisi hyvän työpaikan, jossa omaa palkkaa voisi optimoida korkealle ilman yrittäjyyden vaivaa? Emme osanneet antaa sellaisia vaihtoehtoja, jota olisimme voineet suositella. Päätimme yhteistuumin käydä toimeen ja rakentaa sellaisen: Mavericksin.

Nostetaan palkat kattoon tai optimoidaan lyhyet työviikot ja aika perheen kanssa

Mielestämme nyt on aika muuttaa tilannetta ja kääntää homma päälaelleen. Haluamme rakentaa kanssasi sellaisen toimijan tälle markkinalle, jonka DNA:han on kovakoodattu tekijöiden etu. Ei niin, että tuolla on joku jengi, joka päättää meidän palkkamme ja mitä työsuhde-etuja meille kuuluu, vaan niin että voin tehdä sen itse. Eihän se niin monimutkaista ole, vai mitä mieltä olet?

Haluamme rakentaa ympäristön, jossa kaikki tietävät oman laskutushintansa ja sen mitä työ tuottaa yritykselle. Meille on ok, että firmalle jää rahaa palveluidensa tuottamiseen ja että minun asiani rullaavat mahdollisimman hyvin. Haluamme kuitenkin itse päättää, meneekö jäljelle jäävä osuus koulutuksiin, toimiston elokuvateatteriin, hienoihin autoihin, torstaijoogaan ja perjantaikaljaan vai ottaisinko mieluummin nämä "edut" pidempänä lomana, lyhyempänä työviikkona tai rahana. Ei tehdä asiasta liian vaikeaa kikkailemalla osakkeilla tai tulonsiirroilla. Jokainen saa työstään sen mitä on omalla tekemisellään ansainnut ja voi käyttää ansio-osuutensa kuten itse haluaa.

Päätä itse mitä haluat tehdä

Meillä tekijät saavat aidosti itse valita projektinsa. Rakennamme läpinäkyvän myyntiputken jota tekijät voivat vapaasti tutkia. Keikan vaihdon ollessa ajankohtainen voi tekijä itse valita ja hakeutua haluamalleen keikalle. Valitako kiinnostavamman keikan jossa pääsee tekemään unelmiensa palvelua täysin modernilla stackilla, vai ottaako mielummin parempihintainen keikka perinteisemmästä ympäristöstä? Valinta on täysin tekijän.

Sama valinnanvapaus pätee osaamisen kehittämiseen. Jos näyttää siltä, että tietty teknologia hallitsee keikkaputkea niin omaa osaamistaan voi kehittää markkinatilanteen mukaan – jos tahtoo.

Mavericksilla työ koostuu asiakastyöstä. Jos esimerkiksi olet keikalla 80% allokaatiolla, tee ihmeessä perjantaisin jotain hauskempaa kuin toimistolla istuminen. Keskitytään siihen mikä on olennaista ja ajaa kaikkien meidän etua – kompensaatioperusteet on meille kaikille samat!

Talented antaa vauhdikkaan lähdön uudelle yritykselle

Yhteistyökumppanimme Talented auttaa löytämään Mavericksille projektit ja auttaa tiimin kasaamisessa. Mavericks pääsee näin vauhdikkaasti liikkeelle ilman että sen heti investoida itse myyntityöhön tai rekrytointiin. Valmis ekosysteemi ja yhteisö toimii alustana josta ponnistaa. Mavericks kuitenkin on ja tulee olemaan itsenäinen yritys, jossa työntekijät päättävät päivittäisistä asioista.

Onnistumme hyvällä tiimillä ja laajalla asiakasverkostolla

Perheen isänä ei voi ottaa liian suuria riskejä, joten miten me varmistamme tämän firman menestymisen?

Me tarvitsemme alkuun tosi hyvän jengin, jonka jokainen jäsen on jo marinoitu IT-alalla. On tärkeää, ettemme joudu selittelemään osaamistamme ja taitojamme. Tällä hetkellä suurin kysyntä on moderneja fullstack-teknologioita osaavista kehittäjistä, eli sille ryhmälle jota juuri sinä edustat. JavaScript tuntuu olevan nyt se kuumin juttu ja eri kirjastot tulee olla hallussa. Lisäksi sinulla on hyvä haisu siitä, mitä uusia juttuja on tulossa nurkan takana. Projekteissa myös joutuu välillä tekemään pipelinejen tunkkausta ja sormi ei voi mennä suuhun pilviympäristöjenkään osalta.

Kun meillä on tiedossa hyvä ja taitava tiimi, on seuraavana haasteenamme sopivien asiakkuuksien saaminen. Tässä kohtaa sanon, että puolellamme on ylivoimainen kilpailuetu: yhteistyökumppanime Talentedin asiakkaana on jo 140 IT-alan yritystä ja niiden kautta iso määrä projekteja. Tästä syntyy yhteys moneen eri ekosysteemiin ja sopivaan hajautukseen, ettei olla yhden asiakkaan myynnin varassa.

Kenelläkään Suomessa ei välttämättä ole yhtä laajaa otosta tähän meidän tarvitsemaamme asiakassektoriin kuin meidän jengillä. Tämän haasteen saamme taklattua. Elementit onnistumiseen ovat siis poikkeuksellisen hyvät, ja mikäli sinun vahvuuksiasi ovat kuvaamani tekniset osa-alueet, jokainen kasvufirma Suomessa haluaa palkata sinut. Syteen tai saveen, turvaverkkomme ovat kunnossa.

Olen innoissani, toivottavasti sinäkin olet

Haluaisin lähteä vauhdikkaasti liikkeelle ja kysyn sinua mukaan. Saat erinomaisen palkkion avustasi ja teimme sinua varten laskurin. Voit laittaa siihen speksisi tuntihinnan ja työmäärän osalta niin näet, miten saavutat alan parhaan palkkatason. Hinkkaamalla työmäärääsi pienemmäksi näet, miten pitkät vapaat mahdollistuvat ja mitä se tarkoittaa palkkiollesi. Laskimme, että sinulle jää 70 % kaikista ansioista ja firmalle jätämme 30 %. Tällä osuudella yritykselle jää reilu osuus työstä, kunhan ei aleta keräämään turhaa overheadia ja yritys pystyy tuottamaan meille ne palvelut, joita tarvitsemme.

Lähdetkö mukaan kanssamme tätä rakentamaan? Jätä omat yhteystietosi tuohon alla olevaan lomakkeeseen niin jutellaan lisää.

Rakkain terveisin,
Jouni Jaakkola
jouni (a) mavericks.fi
+358 406645444

Vieläkö mietityttää? Jutellaan

Viestin lähetyksessä tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.

Kiitos mielenkiinnosta Mavericksia kohtaan. Olemme yhteydessä piakkoin!